Ce Face Medicul Stomatolog?

Pe langa examinarea cavitatii bucale, medicul stomatolog va va pune cateva intrebari legate de:

1. Motivul prezentarii in cabinetul stomatologic.

2. Orice probleme ati observat (durere sau sensibilitate).

3. Sanatatea dumneavoastra generala sau daca urmati vreun tratatment medicamentos (acestea pot afecta sanatatea orala).

4. Dieta dumneavoastra (dulciurile si bauturile carbogazoase pot provoca carii).

5. Igiena bucala (deoarece o tehnica de periaj adecvata poate preveni aparitia cariilor si a bolii parodontale).

6. Fumat si bauturile alcoolice (deoarece ambele pot dauna cavitatii bucale).

 

Prin consultatia stomatologica se identifica sanatatea cavitatii bucale. Dupa consultatie, dumneavoastra si medicul stomatolog veti discuta posibilitatile de tratament si veti planifica cea mai buna modalitate de rezolvare a oricarei probleme.

Va puteti astepta ca medicul stomatolog sa:

examineze fata si gatul

palpeze zona submandibulara

examineze cavitatea bucala, limba, obrajii si buzele, cerul gurii (zone unde problemele nu sunt vizibile sau simtite)

in cazul copiilor, medicul stomatolog va examina, de asemeni, dezvoltarea maxilarelor in cazul in care tratamentul ortodontic este necesar acum sau pe viitor

compare sanatatea dentara actuala cu cea de la vizita anterioara; va decide necesitatea efectuarii unei radiografii pentru a obtine mai multe informatii, sau realizarea unor modele de studiu pentru masuratori ulterioare

discute cu dumneavoastra tratamentul de care aveti nevoie, explicandu-va variantele si care sunt costurile implicate

Consultatia stomatologica in cadrul primei vizite la cabinet poate dura mai mult.

Beneficiile Unui Control Periodic

 • consultatiile stomatologice regulate ajuta medicul stomatolog sa identifice problemele si sa le corecteze inainte ca tratamentul sa devina complicat.
 • printr-o consultatie amanuntita, medicul stomatolog poate preveni problemele viitoare, va poate explica optiunile pe care le aveti si puteti lua impreuna o decizie privind planul dumneavoastra de tratament.

Coroane si fatete dentare intr-o ora cu Cerec 3D CAD/CAM

Uita de tratamentele stomatologice cu multe sedinte!

Pentru ca stim cat de pretios este timpul tau, in clinica Well Dental folosim cel mai nou sistem de restaurare dentara, CEREC, care ne permite sa-ti oferim un tratament rapid, precis si estetic. Acum poti avea coroane si fatete dentare intr-o singura ora chiar in clinica noastra.

Datorita materialului ceramic de cea mai inalta calitate si a transparentei sale, aceste coroane si fatete dentare sunt aproape imposibil de deosebit de dintele natural. Mai mult, au avantajul de a elimina eventualele reactii alergice datorita materialului biocompatibil, foarte asemanator smaltului.

De departe, cel mai mare avantaj al acestor coroane il reprezinta timpul redus necesar tratamentului, eliminandu-se amprentarea traditionala si slefuirea manuala a coroanei pentru ca, folosind Cerec, totul este computerizat.

Ce este CEREC, tehnologie inovatoare de coroane si fatete dentare?

Chairside = In cabinet – tehnologia este utilizata in timp ce pacientul se afla pe scaunul stomatologic.
Economical = Economic – avantajoasa atat pentru medic, cat si pentru pacient.
Restoration = Restaurare – refacerea naturală a dintelui (frumos, funcţional si rezistent). Esthetic = Estetica – restaurarile sunt fara metal si la culoarea dintelui.
Ceramics = Ceramica (portelan) dentara de inalta rezistenta, foarte aproape cu structura naturala a dintelui.

10 Motive pentru a alege Protetica 3D la Well Dental

1. Confort total (amprentare fara material siliconic)
2. Estetica superioara
3. Potrivire perfecta
4. Tratament imediat (nu se mai utilizează lucrari provizorii)
5. Realizare din ceramica de inalta calitate
6. Naturalete
7. Tratament durabil
8. Siguranta certificata a actului medical la standarde UE
9. Acelasi pret ca si in cazul tratamentelor clasice (realizate in laborator)
10. Rapiditate: o singura vizita in cabinetul stomatologic

Tratamentul cu laser dentar

Aplicatiile laserului in medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera:

1. Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana)
2. In cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi
3. Limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor
4. Precizie in tratarea suprafetelor
5. Nu necesita anestezie in cazul anumitor proceduri
6. Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile

Totodata integrarea acestei tehnologii in tratamentele clasice ale diferitelor probleme de sanatate dentara asigura rate inalte de success ale tratamentului si un nivel sporit de confort pentru pacient.

Utilizarea laserului in Clinica stomatologica Well Dental
In cadrul clinicii noastre, SiroLaser Blue este folosit in diverse proceduri, printre care se regasesc: tratamentul bolii parodontale si tratamentele endodontice.

Tratamentul bolii parodontale
Tratamentul clasic nechirurgical, initial, al bolii parodontale include o metoda complexa de curatare denumită SRP (scaling and root planning) pentru a elimina acumularile bacteriene care produc si intretin boala parodontala si pentru a gestiona procesul inflamator.
Utilizarea terapiei laser in tratamentul bolii parodontale s-a dovedit a fi eficienta si efectiva atat in decontaminarea bacteriana, cat si in debridarea tesutului infectat ce captusesşte punga parodontala.
Sterilizarea suprafetei pe care se aplica, eliminarea acumularilor bacteriene care produc si intretin boala parodontala au determinat introducerea laserului dentar in tratamentul bolii parodontale in cadrul clinicii noastre.

Tratamentele endodontice
Tratamentele endodontice pot atinge rate foarte inalte de succes.
Controlul infectiei este esential pentru succesul unui tratament endodontic.
Efectul antibacterian al laserului in asociere cu actiunea sa de biostimulare si procesul accelerat de vindecare a tesutului afectat au determinat introducerea laserului dentar in tratamentul endodontic efectuat in cadrul clinicii noastre.
Utilizarea tratamentului cu laser dentar se poate face doar la recomandarea si in urma controlului la un medic specialist.

Implantologie

CE ESTE UN IMPLANT?

Un implant dentar este un surub de titan care serveste drept stalp pentru inlocuirea unui dinte care lipseste. Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular printr-o interventie chirurgicala. Ulterior, se asteapta o perioada de timp, pana se stabileste o relatie de legatura (osteointegrare) intre implant si os, astfel ca implantul sa poata servi drept sprijin pentru o coroana, proteza partiala/totala fixa sau proteza mobilizabila. Implanturile dentare pot sa inlocuiasca un singur dinte sau mai multi dinti. Protezele cu sprijin implantar au aspect asemanator dintilor naturali, iar functia dintelui lipsa este preluata de proteza cu sprijin implantar. Terapia implantara reprezinta o optiune restaurativa cu un lung istoric clinic. Implanturile dentare pastreaza integritatea structurii faciale si reduc inconvenientele asociate pierderii dintilor.

VĂ GÂNDIȚI SĂ APELAȚI LA IMPLANTOLOGIE DENTARĂ?

Dar cum sa va informati despre tehnica implantologica? Atunci va aflati in locul potrivit!

In continuare va vom arata care sunt factorii cheie care pot ajuta pacientul sa beneficieze de un implant care sa reziste in timp si nu unul care sa creeze probleme secundare. Pacientul trebuie sa fie foarte bine informat cu privire la regulile de urmat atat in timpul inserarii implantului de catre medic cat si in perioada post operatorie, de catre pacient. Respectarea acestor reguli vor ajuta la indeplinirea cu succes a acestei proceduri. Totodata, este foarte important de stiut ca oferta de implanturi dentare existenta in prezent este extrem de variata si deseori se naste intrebarea: Care este oare diferenta dintre ele? Vom vorbi imediat despre aceste diferente, insa, mai intai, va vom arata problemele care pot aparea la un implant cu tehnica implantologica obisnuita:

1. Infectii post operatorii: Nerespectarea unui protocol de decontaminare ambientala strict si lungirea timpilor de vindecare pot duce la infectarea zonei operate.

2. Inflamarea exagerata: Este normal ca zona operata sa se umfle putin, insa inflamarea excesiva si/sau de lunga durata nu este nici normala, nici recomandata.


3. Pierderea implantului: infectiile postoperatorii, timpii de vindecare prea lungi, evaluarea precara a cantitatii si calitatii osoase pot duce la pierderea implantului.

Consecintele sunt usor de intuit:

 • Pierderea implantulului in primele trei luni dupa inserare.
 • Distrugerea patului osos fara posibilitate imediata de regenerare.
 • Dureri postoperatorii si interventii repetate de limitare a daunelor.
 • Pierderea banilor investiti si cheltuieli ulterioare.

CUM VĂ ASIGURAȚI CĂ AȚI FĂCUT ALEGEREA POTRIVITĂ?

Implanturile care se vand in Romania sunt, in majoritatea lor, sigure, iar marcile folosite sunt aceleasi in majoritatea cabinetelor stomatologice care se respecta.

Ceea ce difera este tehnica chirurgicala. Aceasta face diferenta!
In cazul unui implant, tehnica folosita poate aduce cele mai mari riscuri, marca sau provenienta implantului reprezentand un risc minor. De exemplu supraincalzirea osului cu doar 4 grade, duce la o prelungire a duratei de vindecare a implantului cu cateva luni.
In cabinetul nostru, acordam o importanta deosebita reducerii la maximum a acestor riscuri, alegand cel mai sigur protocol implantologic existent in prezent ce se bazeaza pe experienta clinica a sute de medici din toata lumea si a sutelor de mii de implanturi inserate.
Confruntand cele mai experimentate metode care au dus la cele mai bune rezultate in acest sens, s-a gasit o serie de puncte comune tututor acestor tehnici pe care le aplicam in cabinetul nostru, cu succes de mai bine de 6 ani.

ISTORIA IMPLANTURILOR

Implanturile endoosoase se folosesc inca din timpul civilizatiei Maya, de mai bine de 1350 de ani. In 1931 arheologii au descoperit un fragment de mandibula datand din anul 600 ce apartine unei femei in varsta de 20 de ani si contine trei piese de forma unor dinti ce substituie trei incisivi inferiori. Timp de 40 de ani arheologii au crezut ca aceste piese au fost inserate sub nas dupa moartea tinerei, asa cum egiptenii obisnuiau sa faca. In 1970 Profesor Amadeo Bobbio a studiat specimenul de mandibula efectuand o serie de radiografii care au demonstrat compactarea osoasa din jurul “implanturilor”, fapt ce demonstreaza ca implanturile au fost realizate in timpul vietii.

Iata o serie de intrebari frecvente
din partea pacientilor nostri

CINE POATE BENEFICIA DE IMPLANTURILE DENTARE?
Orice persoana careia ii lipsesc unul sau mai multi dinti, datorita accidentelor, diverselor boli sau complicatiilor cariei dentare, poate beneficia de terapie implantara. Daca lipsesc unul sau mai multi dinti, restaurarile protetice pe implanturi pot inlocui dintii lipsa. Cateodata, pacientii mai in varsta, considera ca varsta lor ii impiedica sa beneficieze de implanturile dentare. Totusi, in terapia implantara, starea de sanatate este factorul determinant, si nu varsta. Se considera ca daca un pacient este suficient de sanatos incat sa i se poata extrage un dinte, atunci el poate fi candidat pentru inserarea unui implant dentar. Medicul Dumneavoastra curant poate evalua daca puteti beneficia de terapie implantara, luand in considerare istoricul Dumneavoastra medical, atat dentar cat si de ordin general.

ESTE DUREROASA INTERVENTIA?
Aplicarea implanturilor se realizeaza sub anestezie locala si nu veti simti nimic in tot acest timp. Regiunea in care s-a intervenit poate fi edematiata (umflata) cateva zile dupa, iar durerile de intensitate redusa care ar putea sa apara se remit de cele mai multe ori cu antalgice usoare.

CAT COSTA?
Aplicarea implanturilor este o investitie pentru viitor si pentru calitatea vietii Dumneavoastra. Noii dinti vor creea aceeasi senzatie ca dintii naturali, ceea ce este un fapt extraordinar. Este un tratament care va va scuti de alte cheltuieli cu dintii pe viitor si care va va conserva structurile dentare adiacente, nefiind nevoie de tratamentul / slefuirea altor dinti adiacenti.

VOI AVEA IMPRESIA CA SUNT PROPRII MEI DINTI?
Da! Implanturile sunt fixate in os si se comporta ca proprii Dumneavoastra dinti cand mancati, vorbiti sau radeti. Majoritatea pacientilor nu fac diferenta intre dintii naturali si noii lor dinti.

IMI POT CONSERVA CEILALTI DINTI AI MEI
Bineinteles ca da! Implanturile permit inlocuirea dintilor absenti fara sa se atinga de dintii Dumneavoastra sanatosi. Contrar puntilor clasice si protezelor partiale nu este nevoie sa fie afectati in vreun fel dintii vecini.

CE RISCURI PRESUPUN IMPLANTURILE?
Multe studii clinice asupra tratamentului cu implanturi dentare au aratat ca rezultatele pe termen lung sunt pozitive. Conceptia implanturilor si tratamentul lor de suprafata asigura o foarte buna rezistenta si mentinerea pe loc a restaurarilor. Filetul implantului surub contribuie la mentinerea pe loc a acestuia si la conservarea osului. Toate acestea ajuta la conservarea conturului partilor moi si dau un aspect natural.

VARSTA ESTE O PROBLEMA?
In mod normal nu sunt probleme legate de varsta, dar daca aveti sub 18 ani trebuie sa fim asigurati ca este incheiata cresterea inainte de a ne gandi la posibilitatea aplicarii implanturilor.

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU ACEST TIP DE TRATAMENT?
Aceasta depinde de dintii dumneavoastra si de tipul de tratament care este cel mai bine adaptat cazului Dumneavoastra. Pentru unele situatii se poate efectua un singur timp chirurgical, existand insa cazuri cand interventia chirurgicala se realizeaza in doua etape. Consultatia initiala, interventia chirurgicala, controlul postoperator, etapele de protezare si controlul final insumeaza aproximativ 6-8 sedinte pana la finalizarea tratamentului.

CUM TREBUIE INTRETINUTI NOII MEI DINTI
Pentru a intretine un bun rezultat este suficient periajul dentar si utilizarea atei dentare. Stomatologul Dumneavoastra va va explica exact cum se realizeaza corect intretinerea danturii Dumneavoastra.

CATE ZILE DE CONCEDIU MEDICAL IMI SUNT NECESARE?
Nu este nimic anormal in a face edem postoperator sau in a avea echimoze (a va invineti) dupa aplicarea implanturilor. Cea mai mare parte a pacientilor isi reiau lucrul dupa 2-3 zile de la interventie.

TREBUIE SA INTRERUP FUMATUL?
Este insistent recomandata intreruperea fumatului. Fumatul ingreuneaza cicatrizarea si afecteaza in sens negativ prognosticul pe termen lung.

CAFEAUA, CEAIUL SAU VINUL IMI POT STRICA SAU COLORA NOII DINTI?
Coroanele din portelan cu care se protezeaza implanturile sunt mult mai putin afectate de acesti coloranti naturali.

Profilaxie dentara

Cabinetul stomatologic Well Dental pune un accent deosebit pe manoperele de identificare si indepartare a elementelor nocive (tartrul si resturile alimentare) de pe suprafata dentara. Indepartarea acestora se face cu aparatura moderna pentru detartraj cu ultrasunete ce foloseste principiul piezoelectric.

In conditii optime irigarea cu lichid activat de ultrasunete conduce catre un fenomen chimic numit “cavitatie” ce formeaza microparticule de oxigen care proiectate cu putere dizloca fragmentele de placa bacteriana fara a le zgaria cum fac alte sisteme ce folosesc tot ultrasunetele, dar de o alta generatie (principiul magnetostrictiv sau pneumatic).

Acesta este completat cu AirFlow (jet de aer, apa si bicarbonat de calciu) si periajul profesional. Intreaga manopera dureaza intotdeauna intre 45 si 70 de minute. Trebuie curatati toti dintii, indiferent daca tartrul se vede sau nu cu ochiul liber, in acest scop folosindu-se revelatorii de placa bacteriana la inceputul fiecarei sedinte.

Trebuie stiut ca exista o cale sigura de a preveni aparitia cariilor la copii. Acestia sunt cei mai vulnerabili in fata cariilor, de aceea s-a creat, special pentru ei, o metoda eficace si nedureroasa eficienta in prevenirea cariilor: sigilarea dintelui.

Sigilarea se face atat la dintii temporari (de lapte), cat, mai ales, la cei permanenti, de obicei imediat dupa ce au erupt. Metoda se aplica in special pe dinti definitivi (molarii de 6 ani si 12 ani, dar si pe premolari), in intervalul de varsta 6 – 15 ani. Vor fi sigilati doar dintii care nu prezinta carii dentare, dupa ce vor fi curatati in prealabil prin periaj profesional.

Periodizarea riguroasa a metodelor de profilaxie este deosebit de importanta pentru sanatatea dintilor Dumneavoastra.

Estetica dentara

Din dorinta oamenilor de a avea un zambet cat mai aproape de ideal s-a nascut Estetica dentara. Ea se adreseaza pacientilor care-si doresc dinti sanatosi, bine aliniati, de o forma cat mai apropiata de perfectiune si, nu in ultimul rand, mult mai albi. Din fericire, tehnologia actuala, foarte avansata, ne pune la indemana o gama foarte variata de mijloace, iar noi, va putem ajuta sa dobanditi un zambet spectaculos, mai alb si mult mai tanar, asa cum vi l-ati dorit întotdeauna.

Cum am putea vorbi de un zambet fara cusur daca ar exista cel mai marunt inceput de carie dentara? Bineinteles ca ele trebuie tratate chiar de la debut iar la Well Dental folosim materiale compozite fotopolimerizabile de o foarte buna calitate si in toate nuantele coloristice precum si metode de rezolvare impecabila a proceselor carioase.

Atunci cand dintii sunt ireversibili compromisi, cand distructia este foarte mare, cand culoarea este cu totul inacceptabila sau forma lasa mult de dorit, ei pot fi imbracati in coroane total fizionomice din portelan cu sau fara suport metalic.

Incongruentele sau spatierile dentare exagerate pot fi rezolvate elegant si cu totul neinvaziv, pana la varste relativ inaintate, apeland la ortodontie si aparatele ortodontice fixe. Pacientii au o oarecare reticenta fata de acestea datorita aspectului lor oarecum inestetic, insa, ceea ce trebuie stiut este ca acum acestea pot fi realizate cu atasamente ceramice de culoarea dintelui, care le fac mult mai putin vizibile.

In ajutorul Cosmeticii dentare vine o gama larga de proceduri chirurgicale. Pentru pacientii edentati oferim solutii protetice fixe, pe implanturi dentare de ultima generatie.

Atunci cand aspectul gingiei Dumneavoastra este nesatisfacator, cand gingiile sunt rosii si inflamate sau inserate la un nivel nefiresc, apelam la tehnici parodontale care, prin proceduri specifice, medicamentoase si chirurgicale, sunt solutii pentru cele mai multe dintre probleme.

Endodonție

Endodontia este singura manevra oarba care se face in terapia stomatologica si presupune o deosebita atentie si indemanare din partea stomatologului. Tratamentul endodontic reprezinta cheia succesului intr-o restaurare protetica sau odontala si de aceea in majoritatea cazurilor se poate desfasura pe parcursul a mai multor sedinte de tratament.

Ceea ce trebuie facut in tratamentul endodontic al unui dinte este:

 • curatarea canalelor radiculare (pe toata lungimea lor) de resturile organice si anorganice (care se pot altera);
 • prepararea si conformarea mecanica sau rotativa a canalelor radiculare;
 • sterilizarea si obturarea – adica izolarea partii sterile (osul – suportul in care sunt implantati dintii) de partea nesterila (reprezentata de saliva si mediul bucal).

 

In domeniul endodontic pentru reusita tratamentului se folosesc:

 • sistemul de terapie rotativa ProTaper cu o conicitate marita fata de tehnicile conventionale, cu ace din Nichel-Titan sub supravegherea Raypex 5, unicul apex locator cu afisare tridimensionala a canalului radicular in timp real, ceea ce reduce considerabil necesitatea folosirii radiografiei in unele cazuri;
 • sistemul de izolare a dintelui prin diga;
 • conuri de hartie absorbante;
 • conuri de gutaperca standardizate conform acelor rotative din Nichel-Titan;
 • seringi cu ace de unica folosinta, atat pentru anestezie cat si pentru spalaturile endocanaliculare;
 • solutii si iriganti activati ultrasonic pentru un tratament complet;
 • pastele pentru tratamentul endocanalicular se prepara si se aplica cu instrumentar steril.

Terapie - Odontologie

Caria dentara este o leziune care distruge structura dintelui. In stadiile incipiente ea poate fi depistata doar de catre medicul stomatolog la un control de rutina. Cand este sesizata de catre pacient, caria este intr-un stadiu avansat si, de obicei, tratamentul nu mai este unul simplu. De aici rezulta importanta unui control periodic la stomatolog.

In cabinetul nostru puteti beneficia de urmatoarele tratamente:

 • Tratamentul complet si complex al cariilor si durerilor dentare; tratamentul se efectueaza sub anestezie locala, fara dureri, folosindu-se materiale si tehnologie de ultima generatie;
 • Obturatii fizionomice fotopolimerizabile;
 • Tratamentul hipersensibilitatii dentare;
 • Utilizarea de bio-materiale sub obturatiile coronare, pentru conservarea vitalitatii dintelui;
 • Obturatii radiculare folosind tehnici moderne, de condensare si materiale de sigilare neiritante.

Chirurgie

Din experienta acumulata am constatat ca uneori terapia conservatoare nu mai este eficienta si sunt indicate interventiile chirurgicale.

In cabinetul nostru se executa:

 • extractii dentare;
 • chiuretaj periapical;
 • rezectii apicale;
 • odontectomii ale dintilor inclusi;
 • gingivectomii si gingivoalveoloplastii;
 • decapusonari.

Tratamente copii

Pedodontia reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor. Copiii sunt o categorie aparte de pacienti, datorita particularitatilor dintilor de lapte si a dintilor definitivi tineri, dar si pentru ca este esential sa castigam increderea micutilor de la bun inceput. Pentru ca atmosfera e placuta si prietenoasa, iar tratamentul foarte putin traumatic, copiii vin cu placere la cabinetul nostru. Pedodontia cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari, indrumari privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor.

Anumite afectiuni ale dintilor de lapte provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi; de aceea este foarte important sa se acorde aceeasi atentie si tratarii dintilor de lapte, pentru ca de sanatatea lor depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

Sigilarea este o metoda de prevenire a cariei dentare. Pe fata ocluzala (cea cu care mestecam) a dintilor laterali, exista un relief alcatuit din niste proeminente (cuspizi), delimitate de mici gropite (santuri si fosete). Stratul de smalt al dintelui nu ofera un invelis perfect. In special fetele ocluzale sunt cele mai vulnerabile la cariile dentare. Bacteriile orale si resturile alimentare se pot fixa la acest nivel, determinand aparitia cariilor. Aceste santuri si fosete sunt locuri unde, din cauza formei specifice, retentive, precum si a calitatii smaltului la acest nivel, se dezvolta cu predilectie cariile. Acest lucru poate fi prevenit prin acoperirea lor cu materiale speciale, procedeu denumit sigilare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda patru metode de preventie primara a cariei dentare: fluorizarea generala si locala, igiena alimentatiei si cea oro-dentara si sigilarea dintilor.

Asigurati copiilor Dumneavoastra un zambet frumos

 • Incepeti periajul dintilor micutilor de la varsta de un an, dupa eruptia dintilor pe arcada.
 • Copiilor care consuma apa nefluorizata li se pot administra surplusuri de fluor sub stricta supraveghere a medicului dentist.
 • Sindromul cariei de biberon apare dupa varsta de 12 luni si se manifesta prin distructii masive ale structurilor dintilor, in special a incisivilor superiori. Pentru a preveni aparitia sindromului cariei de biberon, copiii cu varsta mai mare de 12 luni trebuie instruiti sa renunte la alimentatia cu ajutorul biberonului in special pe timpul noptii.
 • Primul consult stomatologic ar trebui programat chiar la varsta de 12 luni. Este foarte dificil pentru un copil sa viziteze medicul stomatolog pentru prima data in momentul in care are dureri.

Impreuna vom tine sub observatie dintisorii micilor pacienti, asigurandu-le o dantura pefecta. Accesati https://www.gradinite.com.

Ortodontie

Ortodontia este un serviciu sustinut de medicul specialist ortodont ce se adreseaza copiilor, adolescentilor si adultilor care prezinta tulburari ale alinierii dintilor. Incongruentele dento-alveolare (dinti strambi, nealiniati) afecteaza atat zambetul, fizionomia ci si musculatura.

In cabinetul nostru am initiat un program special creat pentru copii si adolescenti, in primul rand pentru a le forma obisnuinta de a-si urmari starea de sanatate; astfel pot fi prevenite orice fel de probleme legate de carii si de alte afectiuni ale danturii, pot fi indreptate orice defecte in cresterea si dezvoltarea dintisorilor etc.

Pentru aceasta, copiii sunt urmariti inca de la cele mai fragede varste, cresterea dintilor este monitorizata cu atentie; copiii (dar si parintii) sunt invatati cum trebuie ingrijita dantura pentru ca nici una dintre afectiunile atat de des intalnite la tineri sa nu se poata instala si dezvolta. Copiii vor afla totul despre periajul dintilor, despre ce fel de pasta si periuta de dinti trebuie folosite, si li se vor aplica tratamente locale de geluri cu fluor, tratamente de lacuire a maselutelor (sigilanti), care le vor proteja de actiunile factorilor de mediu si alimentari. 

In cadrul aceluiasi program, se vor previziona cresterea si riscurile de imbolnavire a dintisorilor, precum si posibilitatea de a interveni la momentul potrivit in evolutia problemelor dentare, prin imagini radiologice moderne, cu ajutorul carora se poate urmari, de asemenea, modul in care va creste fiecare dinte.

Aparate dentare

Din cauza alimentatiei pe care o primeste copilul, se inregistreaza in ultimul timp o crestere spectaculoasa a numarului celor care au nevoie de aparate dentare, in prezent 1 din 2 copii necesitand acest tip de tratament.

Pentru copilul intre 8 si 11 ani este recomandat aparatul mobil, care stimuleaza si dezvoltarea oaselor. 

In cazul acestui tip de aparat, tratamentul depinde foarte mult de dorinta copilului de a respecta prescriptiile, de a purta aparatul atata timp cat este necesar, lucru extrem de dificil la aceasta varsta. 

De aceea, colaborarea cu parintii este foarte importanta, facandu-l pe copil sa inteleaga ca purtarea aparatului nu este ceva optional, ci un tratament necesar care trebuie acceptat ca atare. 

In cazul aparatului fix (placute lipite pe fiecare dinte) exista avantajul ca tratamentul nu mai depinde de colaborarea cu copilul, dar se aplica începand cu varsta de 11 ani. De aceea, nu poate suplini actiunea aparatelor mobile. Exista totusi cazuri cand tratamentul cu aparatul fix este suficient.

Copyright 2020 © Well Dental