Profilaxie dentară

Cabinetul stomatologic Well Dental pune un accent deosebit pe manoperele de identificare și îndepărtare a elementelor nocive (tartrul și resturile alimentare) de pe suprafața dentară. Îndepărtarea acestora se face cu aparatură modernă pentru detartraj cu ultrasunete ce folosește principiul piezoelectric.

În condiții optime irigarea cu lichid activat de ultrasunete conduce către un fenomen chimic numit “cavitație” ce formează microparticule de oxigen care proiectate cu putere dizlocă fragmentele de placă bacteriană fără a le zgâria cum fac alte sisteme ce folosesc tot ultrasunetele, dar de o alta generație (principiul magnetostrictiv sau pneumatic).

Acesta este completat cu AirFlow (jet de aer, apă și bicarbonat de calciu) și periajul profesional. Întreaga manoperă durează întotdeauna între 45 și 70 de minute. Trebuie curățați toți dinții, indiferent dacă tartrul se vede sau nu cu ochiul liber, în acest scop folosindu-se revelatorii de placă bacteriană la începutul fiecărei ședințe.

Trebuie știut că există o cale sigură de a preveni apariția cariilor la copii. Aceștia sunt cei mai vulnerabili în fața cariilor, de aceea s-a creat, special pentru ei, o metodă eficace și nedureroasă eficientă în prevenirea cariilor: sigilarea dintelui.

Sigilarea se face atât la dinții temporari (de lapte), cât, mai ales, la cei permanenți, de obicei imediat după ce au erupt. Metoda se aplică în special pe dinți definitivi (molarii de 6 ani și 12 ani, dar și pe premolari), în intervalul de vârstă 6 – 15 ani. Vor fi sigilați doar dinții care nu prezintă carii dentare, după ce vor fi curățați în prealabil prin periaj profesional.

Periodizarea riguroasă a metodelor de profilaxie este deosebit de importantă pentru sănătatea dinților Dumneavoastră.

Copyright 2020 © Well Dental